Close button

Степанов розповів, хто займається закупівлею Pfizer

Степанов розповів, хто займається закупівлею Pfizer

Закуповуватися всі 10 млн доз вакцини Pfizer будуть через британське закупівельне агентство Crown Agents. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі шоу «Право на владу», повідомляє Зеркало недели.

"Закупівлею вакцини Pfizer буде займатися британське закупівельне агентство Crown Agents. Це компанія, якій ми платимо за логістику і діяльність по доставці. Хтось повинен стежити за дотриманням холодового ланцюга і замовляти літаки", - сказав він.

Також Степанов заявляє, що держпідприємство "Медичні закупівлі України" не в змозі провести таку складну закупівлю, як закупівля вакцини від COVID-19.

"Ми через Crown Agents закуповуємо деякі лікарські засоби, в тому числі і вакцини, тому, що наш покупець безпосередньо ДП МОЗ України не в змозі, я це вам професійно заявляю, здійснити таку складну закупівлю. Коментувати в ФБ це - так, але після коментарів у ФБ вакцина не з'являється", - сказав міністр.
"Що стосується Crown Agents, то все залежить від того, як з нею працювати. Якщо ти хочеш з нею нормально працювати, то ти з нею нормально працюєш", - сказав він.

Коментуючи умови співпраці з Crown Agents і оплату за її послуги, Степанов зазначив, що, згідно з договором з британським закупником, "там немає ні 6%, ні 5%, ні 3%, це менше, але це точно має певну конфіденційність".

Новини

Популярні теми форуму

analytics