Close button

NASA представило перший звіт про погоду в марсіанському кратері Джезеро

NASA представило перший звіт про погоду в марсіанському кратері Джезеро

Комплекс Mars Environmental Dynamics Analyzer (MEDA), встановлений на новому американському марсоході Perseverance, передав на Землю дані, з яких фахівці NASA сформували перший звіт про погоду в марсіанському кратері Джезеро. Метеорологічні відомості, про які йде мова, можна використовувати для складання прогнозу погоди для Марса, повідомляє Planet today.

Як відзначили співробітники Національного аерокосмічного агентства США, система MEDA спостерігала за навколишнім середовищем протягом тридцяти хвилин, щоб скласти звіт про погоду. Судячи з переданим на Землю даними, за час спостереження температура в кратері Джезеро впала з мінус двадцяти до мінус двадцяти п'яти градусів Цельсія, а атмосферний тиск трималося на позначці 718 Па.

"MEDA реєструє не тільки температуру, тиск і вологість, а й рівень пилу, інтенсивність радіаційного фону, а також деякі інші дані. Вимірювання, які виробляє система, допоможуть нам дізнатися багато цікавого про умови на Марсі. Такі відомості дуже знадобляться, коли справа дійде до відправки людей на Червону планету", - говорять вчені NASA.

Датчики системи MEDA розташовані на висувному маніпуляторі марсохода Perseverance. Система може аналізувати марсіанську погоду навіть тоді, коли новий ровер NASA занурений в сплячий режим.

Новини

Популярні теми форуму

analytics