Close button

На дорозі, що веде до Кримського мосту, знайшли могилу середньовічної воїна

На дорозі, що веде до Кримського мосту, знайшли могилу середньовічної воїна
Фото: прес-служба ФКУ упрдор «Тамань»

В ході підготовчих робіт з будівництва автомагістралі в Криму, робочі виявили стародавнє поховання. На місце були викликані археологи, які ідентифікували керамічну похоронну урну та інші предмети, характерні для середньовічних могил, повідомляє Planet today.

Історики датують артефакти періодами XII-XIII століть. Судячи із зовнішнього вигляду керамічної судини, поховання залишили тут представники племен, що жили тут в той період. Крім похоронної урни, очевидно, з прахом покійного, археологи виявили згорнуту в кільце шаблю з металу.

Судячи з усього, в цій могилі був похований воїн. Протягом багатьох століть в країнах сходу майстри вміли виготовляти шаблі, які можна було обернути навколо талії або навіть зап'ястя. Зрозуміло, робили їх не з заліза, а зі сплаву металів, секрет якого давно загублений.

Чому шабля, знайдена в похованні, згорнута в кільце, і з якого металу вона виконана - вченим тільки належить дізнатися. Однак вже зараз, історики припускають, що знайдене поховання можете бути лише частина великого комплексу поховань. Швидше за все, вони були залишені представниками раннеадигскіх племен зіхов і їх союзників косогів.

Зараз археологи планують встановити межі можливого могильника, щоб почати дослідницькі роботи, які необхідно закінчити в короткий термін, щоб можна було продовжувати будівництво магістралі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics