Close button

На Корсиці виявлені загадкові поховання у церкві Непорочного Зачаття

На Корсиці виявлені загадкові поховання у церкві Непорочного Зачаття
Фото: з відкритих джерел

Під час археологічних розкопок на Корсиці дослідники виявили більше сорока поховань недалеко від стін церкви Непорочного Зачаття. За попередніми оцінками поховання в амфорах були здійснені в період античності. Інформація про знахідку опубліковано на сайті Національного інституту превентивних археологічних досліджень, повідомляє Planet today.

Велика частина поховань є керамічні амфори, які ймовірно були виготовлені на території сучасного Тунісу, і потім доставлені на острів. Це сталося приблизно в III-VI століттях нашої ери. Дане відкриття викликало здивування археологів, оскільки раніше вважалося, що ця територія не була активно заселена аж до XVIII століття.

Подальші розкопки дозволили дізнатися, що в цій місцевості активно селилися люди ще за кілька століть до прийнятої істориками дати. Крім того, судячи з розміру некрополя, а на даний момент тут виявлено понад 40 поховань, на цьому місці стояло велике місто.

Незвичайні і самі поховання: похоронні камери для урн вибиті в скельному масиві, а деякі з них використовувалися повторно. Незвичайний і амофорний спосіб поховання: справа в тому, що в античні часи так ховали тільки дітей.

Чи є знайдений некрополь дитячим кладовищем - вченим ще належить з'ясувати за допомогою різних аналізів останків. А також дізнатися, чому в похоронних камерах немає ніяких предметів і підношень, з якими покійного зазвичай відправляли в загробний світ в ті часи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics