Close button

Французька армія протестувала робота Spot в навчальному бою

Французька армія протестувала робота Spot в навчальному бою
Фото: Хайтек

Французькі військові використовували робота Spot для навчальної операції. Пристрій сповільнило військові дії, але було ефективним як розвідник, повідомляє Хайтек.

Чотириногого робота компанії Boston Dynamics помітили під час тренувань французької армії у військовій школі на північному заході Франції. Про це повідомили видання The Verge і France Ouest. Він використовувався під час дводенних тренувань з метою «оцінки доданої вартості роботів в бойових діях».

Навчання були спрямовані на те, щоб змінити план дій на випадок взаємодії військових та роботів в майбутніх бойових ситуаціях. Вони провели три наступальні та оборонні місії, при цьому Spot використовували в основному для розвідки. Роботами керували дистанційно, в навчаннях також брав участь автономний танк OPTIO-X20 з гарматою, і Barakuda - броньований колісний безпілотний літальний апарат, призначений для укриття солдатів.

Військові прийшли до висновку, що роботи забарилися операцію, але тримали війська в безпеці: один солдат повідомив, що він «загинув» в першій вправі без Spot, але вижив у другому завдяки розвідці робота. Однак заряду батареї робота не вистачало на всю вправу.

Роботи були надані у тимчасове користування армії європейським дистриб'ютором Shark Robotics і Nexter Group. Однак Boston Dynamics не знали про проведення операції.

Boston Robotics не висловлювала свою позицію з приводу використання роботів під час військових операцій. Однак пристрої компанії-конкурента Ghost Robotics вже використовували при патрулюванні об'єктів ВПС США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics