Close button

Чому загострився рух проти вакцинації

Чому загострився рух проти вакцинації

В даний час за темпами вакцинації Україна посідає останнє місце в Європі. З 35 млн. (згідно цифрового перепису) жителів країни вакцинувалися лише 335 тисяч - тільки двоє отримали по дві дози.

Про це повідомляють Вести.

Є кілька причин, чому так сталося, але головних дві:

  • пізня поставка вакцини;
  • нагнітається паніка щодо вакцинації.

Згідно з даними, багато хто з тих, кому безкоштовно пропонують вакцинуватися, відмовляються. Зокрема, багато таких саме серед старшого населення.

Епідеміолог Вадим Арістов запевняє, що антивакцина кампанія виникла невипадково - "є лобісти певних компаній-виробників, які і конкурують між собою".

"Вакцини AstraZeneсa і CoviShield і Novavax в Україні мають своїх лобістів. У момент успіху уряду з вибивання закупівлі єдиної доступної на той момент вакцини - CoronaVac від SinoVac - нам її заблокували... У пресі роздули скандал скандал про завищені ціни на вакцину".

За його словами, "МОЗ має подумати про піар-кампанію по розвіюванню міфів, адже сьогодні вся інформація поверхнева".

До слова, самі противники вакцинації запевняють, що ніхто за ними не стоїть, а виходять на вулицю вони за переконаннями. Але ситуація тривожна. Згідно з опитуванням, проведеним в березні, половина українців не збирається робити щеплення. Основна причина відмови - вакцини, які застосовуються в Україні, на їхню думку, недостатньо ефективні і безпечні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics