Close button

Segway-Ninebot представила концепт водневого мотоцикла

Segway-Ninebot представила концепт водневого мотоцикла
Фото: Segway

Компанія Segway-Ninebot представила концепт воднево-електричного мотоцикла, який буде заправлятися воднем і виробляти з його допомогою енергію для електромотора. Компанія відкрила передзамовлення на мотоцикл і планує почати його виробництво і продаж у 2023 році, повідомляється на її сайті, повідомляє N+1.

Основна альтернатива повністю електричної руховій установці - воднева. У практично всіх реалізаціях безпосередньо за рух все одно відповідає електродвигун, але енергію він одержує не від акумулятора, а від паливної комірки, яка виробляє струм, поєднуючи водень з киснем у воду. На поточний момент вже існують серійні легкові автомобілі, що працюють на водні, і розробляються вантажівки, а в мотоциклах проєктів з цим джерелом енергії поки набагато менше.

Китайська компанія Segway-Ninebot представила концепт мотоцикла на водневому паливі Apex H2. У ньому буде використовуватися паливна комірка зі знімним баком для стисненого газоподібного водню, яка буде живити проміжний акумулятор, який в свою чергу буде давати енергію електродвигуна для заднього колеса. Де саме буде розташовуватися двигун невідомо: на рендера можна помітити, що в мотоциклі використовується незвичайна конструкція з підвіскою обох коліс тільки з одного боку, і на них не видно ланцюг або ремінь.

Потужність мотоцикла повинна скласти 60 кіловат або 80 кінських сил. Розгін до 100 кілометрів на годину за розрахунками займає чотири секунди, а максимальна швидкість становитиме 150 кілометрів на годину. Очікується, що виробництво і продаж мотоцикла почнуться в 2023 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics