Close button

Підтверджено існування невідомого виду взаємодії

Підтверджено існування невідомого виду взаємодії
Фото: Кільце зберігання частинок мюона g-2 в будівлі MC-1 в Fermilab. Hi-News.ru

, повідомляє Hi-News.ru.

Ось і настав довгоочікуваний момент - на цьому тижні вчені оголосили про існування невідомих для науки елементарних частинок і взаємодій між ними, які життєво необхідні для природи і еволюції космосу.

Нове відкриття відкриває двері в невідомість в нашому розумінні Всесвіту. Як пише в своєму Twitter американський фізик-теоретик Митио Каку, отримані результати свідчать про те, що мюон (його виявили в космічних променях) і електрон - які повинні бути ідентичні - мабуть, мають різні властивості. Це може бути свідченням існування якоїсь «вищої теорії фізики, що включає нові частинки, і одночасно бути підтвердженням теорії струн».

Вчені також повідомили, що ймовірність того, що отримані вимірювання можуть бути випадковістю дорівнюють одному з 40000. Це значно менше золотого стандарту, необхідного для офіційного відкриття за стандартами фізики, а результати, отримані дослідниками, складають лише 6 відсотків від загального обсягу даних, які мюонний експеримент, як очікується, збере в найближчі роки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics