Close button

Виробник штучного м'яса буде виходити на біржу

Виробник штучного м'яса буде виходити на біржу

Виробник замінника м'яса з рослинної сировини Impossible Foods вирішив вийти на біржу. Компанія може отримати оцінку у 10 млрд доларів. І це при тому, що за підсумками раунду фінансування в березні 2020 року компанію оцінювали в 4 млрд доларів. Такі дані надали джерела Reuters на ринку, повідомляє Сегодня.

Раніше акції конкурента Impossible Foods - Beyond Meat - злетіли на 439% у порівнянні з ціною на IPO в травні 2019 року.

За даними видання, Impossible Foods вже вивчає можливість публічного лістинга в найближчі 12 місяців - або теж через IPO, або шляхом злиття зі SPAC. SPAC (special purpose acquisition company) - це компанія-пустишка без активів, історії діяльності, бізнес-плану. Вона створюється спеціально для злиття з іншою компанією, яка хоче потрапити на біржу, минаючи процедуру класичного IPO.

Impossible Foods була заснована у 2011 році. Вона виробляє гамбургери і сосиски з рослинного м'яса і продає їх в звичайних магазинах. За останній рік кількість точок, де продається її продукція, збільшилася до 20 тис. Раніше купити гамбургери Impossible Foods можна було тільки в 150 магазинах.

Компанія також співпрацює з мережами Burger King і з Walt Disney. У число інвесторів Impossible Foods входять венчурні компанії Khosla Ventures і Horizons Ventures, а також знаменитості: тенісистка Серена Вільямс, репер Jay-Z і співзасновник Microsoft Білл Гейтс. Всього за проведені раунди фінансування компанія залучила 1,4 млрд доларів, за даними Crunchbase.

У 2020 році роздрібні продажі рослинної продукції в США досягли 7 млрд доларів - на 27% більше, ніж за рік до цього.

Новини

Популярні теми форуму

analytics