Close button

РФ відмовилася від переговорів "нормандської четвірки", - заступник Єрмака

РФ відмовилася від переговорів "нормандської четвірки", - заступник Єрмака

Заступник глави Офісу президента Ігор Жовква заявив, що Україна пропонувала провести переговори в нормандському форматі, як тільки почалося загострення на Донбасі, проте в Кремлі відмовилися від переговорів.

Про це Ігор Жовква повідомив в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Заступник голови ОП Ігор Жовква розповів, що зараз "нормандська четвірка" розпалася на два "тріо" - Росія, Франція, Німеччина та Україна, Франція, Німеччина. Жовква прокоментував недавні переговори Путіна з Меркель і Макроном і заявив, що обговорювалася не тільки Україна, розглядалося набагато більше питань, суть яких залишається в таємниці.

Зараз Україна планує провести такі ж переговори з Меркель і Макроном. З остаточною датою переговорів поки не визначилися - лідери країн узгоджують свої графіки.

Заступник Єрмака також розповів, що як тільки почалося загострення на Донбасі, Україна наполягала на переговорах в нормандському форматі, але в РФ відмовилися від цього.

"Як тільки відбулося загострення на фронті, ми відразу попросили переговори з усіма трьома представниками "нормандської четвірки". Кремль відмовився. Зараз, повторюся, планується розмова з лідерами Німеччини та Франції", - заявив Жовква.

Новини

Популярні теми форуму

analytics