Close button

Tesla звинуватила німецьких бюрократів в проблемах берлінської фабрики

Tesla звинуватила німецьких бюрократів в проблемах берлінської фабрики
Фото: Pixabay

Компанія Tesla написала десятистраничного лист на підтримку судового позову, поданого німецькими еко-активістами з вимогою прискорити зміни в промисловості країни, повідомляє InsideEVs.

У ньому влада Німеччини фактично звинувачуються в затягуванні процесу узгодження плану будівництва автомобільного заводу Tesla під Берліном.

Підприємство, про який йде мова, вже практично добудовано і має запрацювати через кілька місяців. Однак для цього необхідно отримати остаточне узгодження проекту від місцевої влади.

На словах, регіональні і федеральні влади Німеччини завжди обіцяли проекту підтримку. Однак поки Tesla отримувала від них тільки тимчасові дозволи, які дозволяли будувати завод, але яких для запуску виробництва недостатньо.

У листі Tesla стверджує, що подала заявку на будівництво і відкриття заводу 16 місяців тому, проте до цих пір не отримала навіть офіційної відповіді на питання, коли чекати узгодження або відмови. Метод роботи бюрократичного апарату Німеччини автовиробник прямо називає застарілим.

На свій захист місцеві німецька влада відзначили, що у них просто немає повноважень для того, щоб самостійно вирішувати, яке виробництво є екологічно-привабливим, а яке тільки таким здається. Мається на увазі, що проект Tesla повинен пройти відповідну експертизу і узгодження і не може бути схвалений вольовим рішенням чиновників.

Завод в передмісті Берліна зможе випускати до 500 тисяч електромобілів на рік. На ньому, зокрема, будуть виробляти популярні кросовери Model Y, які поки в Європі не продаються зовсім.

Новини

Популярні теми форуму

analytics