Close button

Гетманцев розповів, чим загрожує зниження ПДВ на аграрну сировину

Гетманцев розповів, чим загрожує зниження ПДВ на аграрну сировину

Аграрні підприємства переробної галузі несуть шокуючі збитки після зниження ПДВ на деякі види аграрної сировини до 14% з 20%. Про це повідомив глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє УНІАН.

За його словами, 8 квітня він провів зустріч з головою парламентського комітету з питань аграрної політики Миколою Сольським і представниками борошномелів, м'ясників і молочників.

"Тема вже традиційна - пільга 14% ПДВ, від якої виграли окремі вертикально інтегровані холдинги, а збитки в шокуючих обсягах отримали переробники", - повідомив він.

Депутат додав:

"Деякі лобісти цього рішення на зустріч не прийшли і правильно зробили. З огляду на психологічний стан представників галузей і те, що зустріч була очною, закінчиться могло по-різному".

Глава профільного комітету зазначив, що у прийнятому законі №1115, який знизив ПДВ на деякі види сільськогосподарської сировини, є два "вбивчих" наслідки - зростання цін на готову продукцію і тінізація бізнесу. Він підкреслив, що помилку потрібно терміново виправляти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics