Close button

На Тернопільщині виявили унікальну доісторичну знахідку

У Тернопільській області випадково був виявлений древній саркофаг, вік якого може налічувати 4 тисячі років, повідомляє Україна 24.

У селі Ридодуби тракторист обробляв землю і несподівано трактор провалився. Коли його витягли, побачили старі плити, а під ними - кістки і череп.

"Там стояла така велика накрита плита, десь 15 сантиметрів. Вона розсипалася, і він провалився туди. Якось він виїхав, але після того, як відкинули (плиту - ред.), то там кістки були", - говорить староста Ридодуби Ярослав Огаль.

Унікальний доісторичний знахідку виявили на Тернопільщині: подробиці і відео

На місце викликали поліцію, яка прийшла до висновку, що людські останки занадто давні, щоб їх досліджували правоохоронці. Тоді за знахідку взялися археологи. Вони попередньо з'ясували, що тракторист виявив саркофаг, якому 4-5 тисяч років. Історики сподіваються, що більше розкажуть, коли проведуть розкопки.

"Ми сподіваємося, що це могильник комарівської культури, так званий "белопотоцкій тип". Це приблизно середина другого тисячоліття до нашої ери", - розповіла директор Тернопільського обласного центру охорони і наукових досліджень пам'яток культурної спадщини Марина Ягодинська.

Новини

Популярні теми форуму

analytics