Close button

У Китаю з'явився свій безпілотний носій дронів

У Китаю з'явився свій безпілотний носій дронів
Фото: Zhongtian Feilong

Китайська компанія Zhongtian Feilong провела перші льотні випробування перспективного безпілотного літального апарату - носія малих розвідувальних дронів. Льотні випробування нового апарата відбулося 20 березня 2021 року і були визнані успішними, повідомляє N+1.

Сьогодні кілька компаній у світі займаються розробкою безпілотників, які могли б нести кілька невеликих дронів. Вважається, що такі апарати зможуть істотно розширити зону розвідки та спостереження.

Китайський безпілотний носій дронів виконаний по двобалочній літаковій схемі та здатний на вертикальні зліт і посадку. На балках апарату встановлені по два електромотори з носійними гвинтами, а у хвостовій частині між балками розміщений електромотор, що крутить повітряний гвинт.

Технічні подробиці про безпілотний носій не розкриваються. У нижній частині апарату розміщений контейнер, в якому встановлені кілька невеликих розвідувальних дронів.

За заявою Zhongtian Feilong, перспективний апарат з невеликими дронами можна буде використовувати не тільки для розвідки, але також з метою радіоелектронної боротьби. Замість малих дронів в контейнер носія можна буде встановити невеликі боєприпаси для уражання по наземних цілей.

i3zs_fpfzt_big.jpg

Раніше американські компанії General Atomics, Lockheed Martin і Northrop Grumman зайнялися проєктуванням безпілотного носія ракет класу «повітря-повітря» LongShot. Проект передбачає створення безпілотного апарату, який можна було б запускати з винищувачів.

Передбачається, що апарат LongShot буде розміщуватися на зовнішній підвісці винищувачів або у внутрішніх відсіках озброєння бомбардувальників. При виявленні повітряної мети безпілотник буде запущений. При підльоті до неї апарат, в свою чергу, запустить ракети.

Новини

Популярні теми форуму

analytics