Close button

Фахівці розповіли, у що обійшовся транспортний локдаун

Фахівці розповіли, у що обійшовся транспортний локдаун
Фото: depositphotos.com

За підсумками тижня транспортного локдауна в українській столиці фахівці порахували, що він обійшовся киянам в 81,3 млн грн ($ 3 млн). Про це йдеться в дослідженні консалтингової агенції А + С Україна.

"Якщо спробувати визначити ціну рішення про локдауне із закриттям громадського транспорту в Києві і порівняти соціально-економічні втрати в робочі дні минулого і позаминулого тижня, то вийде 81,3 млн грн. Така ціна. Сподіваємося, що користь від рішення перевищує витрати", - розповіли експерти.

Особи, яким вдалося отримати доступ до спецперепусток, не входять до числа потерпілих.Одной з основних проблем стали пробки, що виникли через те, що на дорозі збільшилася кількість приватного транспорту. За пiдсумками понеділка затримка в дорозі становила 58%, через три дні показник впав до 42% - а це приблизно такий же показник, який був і до транспортного локдауна.

"Транспортного колапсу, про який так багато говорили в ЗМІ і соцмережах - насправді не було. Як би там не було, наслідки від рішення про закриття громадського транспорту будуть більш тривалими і непрямими. Все тільки починається", - заявили в А + С .

У компанії очікують, що таке ж становище зберігатиметься й цього тижня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics