Close button

Анонсована сертифікація першого в світі пасажирського конвертоплана

Анонсована сертифікація першого в світі пасажирського конвертоплана
Фото: AW609 / © leonardocompany

Згідно з планами компанії Leonardo, початок сертифікації першого конвертоплана AW609 намічено на кінець літа цього року. Зараз триває підготовка до його серійного виробництва.

Leonardo продовжує підготовку до комерційної експлуатації першого в світі цивільного конвертоплана - AW609. У штаб-квартирі компанії в Філадельфії (штат Пенсільванія) готують грунт для виробництва, навчання персоналу і підтримки експлуатації AW609. У новий навчальний центр вклали 80 мільйонів доларів.

Зараз компанія збирає перші два серійних зразка перспективного апарату: саме вони будуть проходити сертифікацію. Її початок заплановано на кінець літа.

b7ureyakey_big.jpg

AW609 / © wikipedia

Конвертоплан AW609 має довгу історію. Перший політ апарат зробив 6 березня 2003 року. До листопада 2006-го загальний наліт склав 100 годин. Конвертоплан продемонстрував можливість підніматися на висоту більш ніж 7600 метрів і розганятися до швидкості 560 кілометрів на годину.

Важливо відзначити, що раніше Leonardo отримала понад півсотні попередніх заявок на AW609. Першим, кому поставлять ці апарати, може стати Bristow Helicopters.

Раніше, нагадаємо, конвертоплан CMV-22B ВМС США вперше доставив на авіаносець двигун для винищувача F-35.

Новини

Популярні теми форуму

analytics