Close button

У Греції пообіцяли відкрити кордони для українців

У Греції пообіцяли відкрити кордони для українців
Фото: Pixabay

У Греції, де вже продають квитки українцям, з 14 травня планують відкрити кордони для громадян нашої країни. Що в'їхати в країну необхідно буде пред'явити негативний ПЛР-тест на коронавірус або сертифікат, що підтверджує вакцинацію від Covid-19, повідомляє Страна.

Про це розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс.

"Реальність така, що ми зможемо приймати українських громадян, які прибувають в нашу країну, і також сподіваємося, що греки, які захочуть приїхати в Україну (адже у нас є змішані шлюби, люди з родинними зв'язками), зможуть це зробити", - сказав Теохаріс .

За його словами, 14 травня є тією датою, "коли ми можемо спрогнозувати з точністю, що справи підуть згідно з планом".

Міністр додав, що для в'їзду в Грецію українцям необхідно буде пред'явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою. За його словами, в цьому році без ПЛР-тесту в Грецію зможуть в'їжджати діти до п'яти років.

Він також повідомив, що зараз Греція розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген, щоб знизити витрати туристів.

Крім того Теохаріс заявив, що по прибуттю українців і туристів з інших країн вибірково тестуватимуть на коронавірус в грецьких аеропортах, в залежності від ситуації із захворюваністю в тій чи іншій країні.

У той же час чиновник зазначив, що остаточне рішення про відкриття кордонів Греція буде приймати у співпраці з фахівцями в галузі охорони здоров'я країни, з огляду на епідеміологічну ситуацію в світі.

Нагадаємо, про те, що Греція може відкритися для туристів 14 травня стало відомо на початку березня.

На початку квітня в цій країні послабили обмеження. Греція відкрила частина магазинів, але при цьому місцеві жителі повинні заздалегідь оформити свій візит онлайн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics