Close button

На хмарочосі в Дубаї "з'явився" Гагарін

На хмарочосі в Дубаї "з'явився" Гагарін

Портрет космонавта Юрія Гагаріна, який став першою людиною, що побувала в космосі, з'явився на фасаді найвищої будівлі у світі Бурдж-Халіфа в Дубаї, повідомляє Дзеркало тижня.

Така подія була присвячена до Всесвітнього дня космонавтики та 60-ї річниці космічного польоту Юрія Гагаріна. Світлове шоу тривало не більше трьох хвилин.

6vbjfw1dx1_big.jpg

Хмарочос Бурдж-Халіфа відкрили 11 років тому. Висота будівлі 828 метрів. Це найвищий хмарочос у світі. Він має 163 поверхи.

Нагадаємо, 12 квітня відзначають Міжнародний день польоту людини в космос. Рішення про святкування було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 2011 році та присвячено 50-річниці першого польоту у космос.

День працівників ракетно-космічної галузі України було засновано Указом президента 13 березня 1997 року. Українські вчені зробили величезний внесок у розвиток радянської космонавтики, що дозволило СРСР бути провідною космічною державою.

Численні українські наукові установи, конструкторські бюро, промислові підприємства були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог СРСР - від перших польотів до космосу до створення і запуску космічного ракетного комплексу «Енергія-Буран».

Новини

Популярні теми форуму

analytics