Close button

Ducati відмовляється від електричних мотоциклів

Ducati відмовляється від електричних мотоциклів

Виробник італійських мотоциклів намір звернути увагу на синтетичні види пального, повідомляє InsideEVs.

Італійський виробник мотоциклів Ducati відмовився від планів випуску в найближчому майбутньому електричної техніки. Раніше компанія підтверджувала розробку електричних мотоциклів, але тепер віце-президент Ducati Франческа Мілічем заявив виданню Motocycle News, що електробайкі не можуть відповідати очікуванням клієнтів по потужності, вазі і запас ходу, так що в доступному для огляду майбутньому електричного Ducati не з'явиться.

При цьому Мілічем заявив, що компанія дуже зацікавлена в технології синтетичного палива. Нагадаємо, що це альтернатива електричному транспорту, про яку останнім часом говориться все більше.

Синтетичне паливо може бути виготовлено буквально з води і повітря за допомогою «чистої» електроенергії. Для цього з атмосферного вуглекислого газу і одержуваного з води водню на заводах синтезуються штучне вуглеводневу речовина, придатне як пальне. При його спалюванні в атмосферу виділяється все той же вуглекислий газ і водяну пару, які були поглинені при виробництві. Таким чином, склад атмосфери не змінюється і шкоди навколишньому середовищу не наноситься.

Синтетичне паливо з 2025 року використовуватися в Формулі 1. За інформацією, воно вже тестується австрійською фірмою AVL, відомої як конструкторське бюро з розробки двигунів внутрішнього згоряння.

Також завод з виготовлення синтетичного палива в Чилі зараз будують Siemens і Porsche. Нагадаємо, що Ducati разом з Porsche входить в групу Volkswagen. В теорії на мотоцикли і автомобілі на синтетичному паливі не повинні поширюватися заборони для бензинових і дизельних машин. Тобто синтетичне паливо допоможе Porsche і Ducati продавати техніку з двигунами внутрішнього згоряння навіть в тих країнах, де з 2030 років планується заборонити машини з ДВС.

Цікаво, що в минулому році з'явилися чутки про намір Volkswagen продати Ducati саме через неможливість перевести мотоцикли цього бренду на електропривод. Схоже, синтетичне паливо стало для босів VW альтернативним рішенням.

Новини

Популярні теми форуму

analytics