Close button

NASA повідомило причину перенесення запуску марсіанського вертольота

NASA повідомило причину перенесення запуску марсіанського вертольота
Фото: © NASA Perseverance

Вертольоту "Винахідливість" для першого польоту на Марсі було потрібно оновлення прошивки, повідомляє 3Dnews.

Фахівці Національного управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору США (НАСА) продовжують працювати над вирішенням цієї проблеми, яка заважає здійсненню першого в історії польоту гвинтокрилого апарату в марсіанській атмосфері.

Мова йде про невеликий вертольоті «Винахідливість» (Ingenuity). Він прибув на Червону планету на борту ровера «Наполегливість» (Perseverance).

Перший політ планувалося здійснити 11 квітня. Однак в ході тестів була виявлена аномалія в роботі бортових систем, через що запуск вертольота довелося відкласти.

Як тепер повідомляється, для вирішення проблеми потрібно оновлення програмного забезпечення літального апарату. Фахівці НАСА зараз працюють над відповідним апдейтом, який після тестування буде завантажений в пам'ять Ingenuity.

Разом з тим наголошується, що вертоліт знаходиться в робочому стані. Його системи функціонують в штатному режимі, завдяки чому апарат в стані переживати холодні марсіанські ночі.

Найближчим часом на борт Ingenuity буде завантажено нове програмне забезпечення для управління польотом. Після цього вертоліт, як очікується, зможе зробити відрив від поверхні Марса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics