Close button

Фонд держмайна здає в оренду вежу історичної фортеці

Фонд державного майна (ФДМ) призначив на 22 квітня онлайн-аукціон з передачі в оренду приміщення Різницької вежі в Кам'янець-Подільському, яка є пам'ятником архітектури XVI століття, загальною площею 63,1 кв. м, повідомляє БiзнесЦензор.

Об'єкт виставлений на аукціон зі стартовою ціною оренди 4 275 грн.

Подача заявок на участь в аукціоні триватиме до 21 квітня. Термін, на який пропонується передати будівлю в оренду - 5 років.

Вежа знаходиться на балансі Національного історико-архітектурного заповідника "Кам'янець".

"Об'єкт в задовільному технічному стані. Приміщення оснащено електромережею в 1000 кВт. Башта є пам'яткою архітектури і охороняється законом. Отже, додатковою умовою для майбутнього орендаря є неухильне дотримання вимог законодавства про охорону культурної спадщини та умов охоронного договору на пам'ятку культурної спадщини", - відзначають в ФДМ.

Різницька башта побудована в кінці XVI століття і входила в систему фортифікаційних укріплень старого міста, захищаючи його від сходу. Має другу назву, а саме "Кушнірська", від назви ремісничих гільдій, на представників яких в давні часи було покладено обов'язок обслуговувати і захищати вежу в мирний і воєнний часи.

Фонд держмайна здає в оренду вежу історичної фортеці в Кам'янець-Подільському 01

Фонд держмайна здає в оренду вежу історичної фортеці в Кам'янець-Подільському 02

Новини

Популярні теми форуму

analytics