Close button

ВСУ отримали модернізований вертоліт

ВСУ отримали модернізований вертоліт

Авіація Сухопутних військ ЗСУ отримала від «Укроборонпрому» відремонтований і модернізований вертоліт Мі-8МТ. Про це інформує прес-служба «Укроборонпрому», повідомляє Слово і діло.

Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод» «Авіакон» передало армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ відремонтований і модернізований вертоліт Мі-8МТ.

Як повідомляється, на нього встановили системи активної і пасивної захисту від ракет з інфрачервоними головками самонаведення і броньовані плити вітчизняного виробництва.

Вертоліт також оснастили двома комплектами супутникової навігаційної системи, радіолокаційним відповідачем, аварійним радіомаяків, твердотеловім аварійно-експлуатаційним реєстратором польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу.

Це дозволяє виконувати польоти відповідно до вимог ІКАО (Міжнародної організації цивільної авіації).

«Крім того, відтепер машина має сучасний радіовисотомір, високонадійну короткохвильову радіостанцію, систему десантування в два потоки через вантажні стулки і авіаційний пошуковий прожектор. Варто додати, що для виконання польотів в складних метеоумовах є можливість швидкого дооснащення цього вертольота сучасним імпортним метеолокатором», - додали в «Укроборонпрому».

Новини

Популярні теми форуму

analytics