Close button

Ryanair програла позови проти держдопомоги конкурентам

Ryanair програла позови проти держдопомоги конкурентам

Ryanair зазнала ще одну невдачу в боротьбі проти державної допомоги конкуруючим авіакомпаніям після того, як другий за величиною суд Європи знову схвалив підтримку SAS і Finnair з боку регулюючих органів ЄС, повідомляє Reuters.

Найбільша бюджетна авіакомпанія Європи подала 16 позовів проти Європейської комісії про дозвіл державної допомоги окремим авіакомпаніям, таким як Lufthansa, KLM, Austrian Airlines і TAP.

На сьогоднішній день орган ЄС з нагляду за конкуренцією виділив понад 3 трильйони євро (3,6 трильйона доларів) на допомогу компаніям, що постраждали від пандемії коронавірусу, у всьому блоці з 27 країн. Галузь авіаперевезень була однією з найбільш постраждалих через локдауни і обмеження на поїздки.

Генеральний суд в Люксембурзі заявив, що допомога, надана SAS і Finnair, відповідала правилам про державну допомогу. Судді заявили, що державна кредитна гарантія Finnair необхідна для усунення серйозних потрясінь у фінській економіці з огляду на важливість перевізника для цієї економіки.

Ryanair сказала в своїй заяві, що подасть апеляцію.

«Сьогоднішні судові рішення відсувають процес лібералізації повітряного транспорту на 30 років назад», - йдеться в заяві компанії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics