Close button

SpaceX відправить на Місяць пристрій для вивчення його ресурсів

SpaceX відправить на Місяць пристрій для вивчення його ресурсів
Фото: unsplash

Falcon Heavy доставить місяцехід VIPER. Пристрій буде шукати воду. НАСА хоче оцінити, чи можливо довгострокове існування на супутнику, повідомляє Хайтек.

Важка ракета SpaceX Falcon Heavy, той же самий розгінний блок, який відправив манекен Starman в космос в родстері Tesla, відправить на Місяць дослідницький полярний розвідувальний ровер (VIPER).

Відповідно до контракту, укладеного Astrobotic з НАСА, компанія, розташована в Пенсільванії, повинна була самостійно вибрати підрядника для запуску. Вона вибрала SpaceX на основі конкурсних закупівель.

Як і у випадку з попередніми запусками Falcon Heavy, SpaceX здійснить запуск VIPER зі стартового комплексу 39А в космічному центрі НАСА імені Кеннеді поблизу Орландо, штат Флорида.

VIPER є ключовим пристроєм для довгострокових планів НАСА по висадці людей на Місяць вже у 2024 році. В рамках програми НАСА Artemis екіпажі будуть працювати разом з пристроями для дослідження Місяця та її ресурсів, використовуючи програму «Комерційні місячні служби корисного навантаження» (CLPS).

Ключова мета програми Artemis - вивчити, чи можна навчитися існувати на Місяці стійко, використовуючи такі ресурси, як місячний лід на південному полюсі супутника, щоб допомогти астронавтам і апаратурі функціонувати для більш тривалих польотів.

«Вивчення ресурсів Місяця має вирішальне значення для просування людства за межі Землі, і для нас велика честь підтримати цей захоплюючий політ», - відзначають в НАСА.

Новини

Популярні теми форуму

analytics