Close button

Вибори президента Франції через рік: хто може розраховувати на перемогу

Вибори президента Франції через рік: хто може розраховувати на перемогу
Фото: pixabay.com

У Франції через рік пройдуть президентські вибори. Як свідчать опитування, Марін Ле Пен може розраховувати на перемогу, повідомляє Parlamentní Listy.

У першому турі виборів, згідно з інформацією на сайті Bloomberg, вона виграє в шести з десяти можливих сценаріїв виборів. Однак у другому раунді, ймовірно, зіткнеться з Еммануелем Макроном. Він, швидше за все, візьме 54% у другому раунді, а Ле Пен – 46%.

"Результати відображають сильний динамізм Ле Пен і труднощі президента Еммануеля Макрона в контексті кризи в галузі охорони здоров'я", сказав Фредерік Дабі, заступник генерального директора дослідницької компанії IFOP в Le Journal du Dimanche.
"Ніколи раніше кандидат від Національного фронту не набирав такого відсотка, якби до голосування залишався всього один рік", додав він.

Опитування IFOP показав, що Макрон отримає 23-28% голосів у першому турі, а Ле Пен отримає 25-27%. Це означає, що він буде першим тільки в одному з десяти можливих сценаріїв.

Як повідомляє сайт Financial Times, Ле Пен зуміла позбутися найбільш проблемних членів партії.

"Вона і її прихильники-націоналісти все ще вороже налаштовані по відношенню до іммігрантів та вільну торгівлю. У них немає економічного досвіду, вони дружать з автократами-популістами, такими як Володимир Путін, і дуже критично ставляться до ЄС", відзначає Financial Times.

Ще одна причина, через яку, згідно Financial Times, люди виберуть кандидата від Національного фронту, полягає в тому, що Макрон відомий своєю зверхністю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics