Close button

Єгипетський суд оштрафував корабель Ever Given на $900 млн

Єгипетський суд оштрафував корабель Ever Given на $900 млн
Фото: kees torn / Wikimedia

Судно Ever Given, що до вчорашнього дня стояло в Великому гіркому озері в очікуванні судового вироку, нарешті його отримало. Власника контейнеровоза - японську компанію Shoei Kisen Kaisha Ltd. - зобов'язали виплатити 900 млн доларів, повідомляє CNN.

Левова частка зазначеної суми - компенсація збитків, яких 443-метровий корабель завдав іншим компаніям, перегородивши Суецький канал. Також до неї увійшли вартість робіт з визволення судна: розчищення берегів, днопоглиблювальні роботи й т. д.

Страхові компанії, що обслуговують корабель, вважають суму необґрунтованою і продовжать оскаржувати її в передбаченому законом порядку.

"SCA (Управління Суецького каналу - прим. ред.) не представило докладного обґрунтування цієї надзвичайно великої претензії: 300 мільйонів доларів "рятувального бонусу", 300 мільйонів доларів за "втрату репутації". Посадка на мілину не привела до забруднення навколишнього середовища, повідомлень про травми також не надходило. Судно було спущено на воду через шість днів, і Суецький канал швидко відновив комерційну діяльність", - відзначає представник компанії UK Club.

Відомо, що до закінчення врегулювання суперечок корабель і його вантаж залишаться під арештом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics