Close button

З чим не можна поєднувати сироп від кашлю

З чим не можна поєднувати сироп від кашлю

Ліки проти кашлю - це безпечні безрецептурні ліки, якщо застосовувати за призначенням. Але ви все одно можете бути уразливі для побічних реакцій, особливо коли мова йде про те, з чим ви приймаєте ліки, повідомляє WomanEL.

Лікарі попереджають, що сироп від кашлю ніколи не варто приймати з однією популярною добавкою через серйозні проблеми зі здоров'ям.

Ніколи не приймайте сироп від кашлю разом зі звіробоєм

Багато безрецептурних сиропів від кашлю містять декстрометорфан. На жаль, цей інгредієнт може негативно взаємодіяти з трав'яною добавкою під назвою звіробій.

У поєднанні ці ліки дозволяють серотоніну продовжувати накопичувати понад нормальний рівень. Це викликає стан, відомий як «серотоніновий синдром».

Серотоніновий синдром може бути фатальним

Серотонін - це гормон настрою, який полегшує зв'язок між клітинами вашого мозку і нервами. Підвищення рівня серотоніну часто вважається позитивним моментом. Але занадто багато не є добре.

Легка форма серотонінового синдрому може зникнути протягом дня після припинення прийому ліків, що викликають його. Однак якщо ви продовжите приймати ці ліки разом, важкий серотоніновий синдром може призвести до смерті, якщо його не лікувати.

Серотоніновий синдром: які симптоми

Якщо ваш серотонін накопичується до небезпечного рівня, у вас можуть з'явитися тремтіння, мурашки по шкірі, діарея, головний біль, пітливість і сплутаність свідомості. Якщо ви відчуваєте які-небудь з цих симптомів і приймаєте ліки проти кашлю разом зі звіробоєм, вам варто звернутися до лікаря.

Як зрозуміти, що у вас прогресує важка форма серотонінового синдрому? У вас можуть початися судоми, нерегулярне серцебиття або навіть втрата свідомості.

Новини

Популярні теми форуму

analytics