Close button

ДТЕК-Енерго призначив збори для затвердження умов реструктуризації

ДТЕК-Енерго призначив збори для затвердження умов реструктуризації

"ДТЕК Енерго", який раніше вже узгодив умови реструктуризації практично всієї заборгованості групи з основними кредиторами, у п'ятницю отримав схвалення Високого суду Англії і Вельсу зі скликання зборів для затвердження підготовлених схем реструктуризації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як говориться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, такі збори призначені на 7 травня: перші - власників банківського боргу, другі - власників єврооблігацій.

Згідно з умовами реструктуризації, кредиторам запропоновано конвертувати частину поточної заборгованості за єврооблігаціями "ДТЕК Енерго" в єврооблігації "ДТЕК Нафтогаз" сумою $ 425 млн зі ставкою 6,75% річних і терміном обігу до 31 грудня 2026 року, що призведе до зниження кредитного портфеля "ДТЕК Енерго".

Інша заборгованість буде конвертована в нові єврооблігації "ДТЕК Енерго". Термін погашення боргу, планованого до реструктуризації, - 31 грудня 2027 року.

За запропонованих умов реструктуризації, в 2021 році "ДТЕК Енерго" в грошовій формі буде виплачувати купон за процентною ставкою 1,5% річних, решта купона розміром 3,5% річних буде капіталізована і додана до основної суми боргу. Запропоновані виплати на 2021 рік відповідають кризовій ситуації в українській енергетиці, зазначала компанія.

Ці умови реструктуризації єврооблігацій і основного банківського боргу були підтримані комітетами кредиторів-власників єврооблігацій і банків-кредиторів у лютому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics