Close button

Загроза зупинки серця: стан Навального погіршується

Загроза зупинки серця: стан Навального погіршується
Фото: Facebook / Олексій Навальний

Здоров'я ув'язненого критика Кремля Олексія Навального стрімко погіршується, у нього може в будь-яку хвилину зупинитися серце, попередили в суботу лікарі, закликавши негайно отримати доступ до в'язня, повідомляє Дзеркало тижня.

31 березня найвідоміший опонент президента Владіміра Путіна, який був поміщений у в'язницю в лютому, оголосив голодування, вимагаючи належного лікування болю в спині й оніміння в ногах і руках.

Навальний відбуває два з половиною роки за старим звинуваченням у розкраданні у виправній колонії в місті Покров, приблизно в 100 кілометрах (60 милях) на схід від Москви.

Особистий лікар Навального Анастасія Васильєва та ще три лікарі, зокрема кардіолог, попросили адміністрацію в'язниці надати їм негайний доступ.

Їх лист голові Федеральної пенітенціарної служби Росії було опубліковано у Твіттері Васильєвої в суботу.

В її акаунті у Твіттері йдеться, що аналізи калію досягли «критичного рівня».

«Це означає як порушення функції нирок, так і серйозні проблеми з серцевим ритмом, які можуть статися в будь-яку хвилину», - додала вона.

Якщо рівень калію в крові перевищує 6,0 ммоль на літр, зазвичай потрібне негайне лікування. У заяві говориться, що показники Навального були на рівні 7,1.

У листі начальнику в'язниці лікарі повідомили, що в Навального, який важко захворів після отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок», може виникнути «зупинка серця».

Вони сказали, що його потрібно негайно обстежити, «з урахуванням аналізів крові і недавнього отруєння».

Новини

Популярні теми форуму

analytics