Close button

США і Китай домовилися щодо клімату

США і Китай домовилися щодо клімату

За підсумками зустрічі в Шанхаї спецпосланця американського президента з питань клімату Джона Керрі з китайським колегою Се Чженьхуа сторони висловили готовність працювати над реалізацією Паризької угоди, повідомляє Кореспондент.

"США і Китай твердо прихильні спільної роботи та співпраці з іншими сторонами в справі реалізації Паризької угоди", - йдеться в спільній заяві, оприлюдненій на сайті Держдепу США.
Згідно із заявою, уряди двох країн мають намір виробити до 26-ї конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка пройде в Глазго в листопаді, власні стратегії по досягненню нульових викидів у навколишнє середовище.
"США і Китай в короткостроковій перспективі вживуть заходів для подальшого врегулювання кліматичної кризи. Сторони мають намір розробити до конференції в Глазго свої довгострокові стратегії, спрямовані на досягнення нульового рівня викидів у навколишнє середовище", - йдеться в заяві.

Також зазначається, що сторони домовилися підтримувати рівень підвищення температури на планеті на позначці нижче 2 градусів і прагнути до обмеження цього показника до 1,5 градуса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics