Close button

Три країни запропонували майданчик для зустрічі Байдена і Путіна

Три країни запропонували майданчик для зустрічі Байдена і Путіна

У Гельсінкі, Відні та Берні кажуть про готовність прийняти можливий саміт президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, повідомляє DW.

"Ми вже контактуємо з російською та американською сторонами, якщо така зустріч дійсно матиме місце", - заявив канцлер Австрії Себастіан Курц в інтерв'ю подкасту Morning Briefing.

При цьому він зазначив, що не потрібно перебільшувати значення місця проведення саміту, мовляв, Відень не відіграватиме роль посередника.

"Традиційно ми завжди мали добрі контакти на сході. Ми - нейтральна держава, а тому, можливо, також бажаний співрозмовник і для Росії", - додав Курц.

Раніше президент Фінляндії Саулі Нііністе заявив про готовність країни організувати можливу зустріч президентів США і РФ. У 2018 році у Гельсінкі відбулася зустріч експрезидента США Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Крім того, не проти прийняти можливий саміт і Швейцарія. Посольства країни у Вашингтоні та Москві вже зробили перші кроки у цьому напрямку, повідомили місцеві ЗМІ. МЗС Швейцарії поки не коментує цю інформацію "з міркувань конфіденційності" і обмежилося лише словами про те, що країна завжди рада запропонувати свої послуги, коли це корисно.

Фінляндія, Швейцарія та Австрія не є членами НАТО.

Новини

Популярні теми форуму

analytics