Close button

Ізраїль і Греція підписали найбільший оборонний контракт

Ізраїль і Греція підписали найбільший оборонний контракт

Міністерства оборони Ізраїлю та Греції підписали контракт на $1,65 млрд на створення та експлуатацію протягом 22 років центру льотної підготовки для пілотів грецьких ВПС. Він став найбільшим в історії двосторонніх відносин, повідомляє Кореспондент.

"Міністерства оборони Ізраїлю та Греції підписали контракт вартістю 5,5 млрд шекелів на створення і експлуатацію ізраїльською компанією Elbit Systems протягом 22 років міжнародного центру льотної підготовки для пілотів ВПС Греції", - йдеться в повідомленні.

Це "найбільший на сьогодні оборонний контракт між Державою Ізраїль і Грецією", в його рамках "за зразком льотної академії ВПС Ізраїлю в Греції буде створено міжнародний центр льотної підготовки, оснащений десятьма навчально-тренувальними літаками M-346 італійського виробництва", а також проведена модернізація літаків Т-6 ВВС Греції.

Elbit Systems "забезпечить також навчання, симулятори та логістичну підтримку", вказали в ізраїльському Міноборони.

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц зазначив, коментуючи укладення угоди, що вона "зміцнить партнерство та співробітництво між двома країнами на оборонному, економічному і політичному рівнях".

"Упевнений, вона також послужить зміцненню економік Ізраїлю і Греції", - додав глава Міноборони.

Нагадаємо, Греція зміцнює свою обороноздатність на тлі напруженості з Туреччиною в Егейському морі і Східному Середземномор'ї. Крім купівлі літаків, Афіни мають намір придбати вертольоти і чотири нових фрегати. А ще чотири судна цього типу, випущені в Німеччині, пройдуть модернізацію. Також ряди збройних сил Греції протягом п'яти років поповнять 15 тисяч новобранців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics