Close button

Три етапи старіння людини: визначили вчені

Три етапи старіння людини: визначили вчені

Старіння — це складний процес, який залежить від багатьох біологічних факторів. Якщо раніше передбачалося, що людина старішає поступово, кожного дня, то дослідники зі Стенфордського університету (США) запропонували іншу версію, повідомляє Комментарии.

Вчені заявили, що процес старіння має хвилеподібний характер і настає після досягнення трьох вікових точок. Такі висновки вони зробили, ґрунтуючись на результатах свого експерименту, в якому взяло участь понад 4 тисячі осіб віком від 18 до 95 років. Виявилося, що плазма крові добровольців різних вікових груп містить різну кількість білків і їхня частка залишається незмінною протягом багатьох років, але винятком стали три вікові точки: 34, 60 і 78 років.

Вчені визначили три етапи старіння людини

Експерти вважають, що коливання показників різних типів білків пов'язані з серйозними змінами організму в певному віці. Свою теорію американські дослідники підтвердили й на лабораторних гризунах, яким переливали кров молодих особин. Вони не встановили зв'язку між клітинами білка і старінням, але експеримент показав, що переливання "молодої" крові позитивно вплинуло на самопочуття мишей.

Нагадаємо, що старіння є неминучим фактором життя, але ми здатні уповільнити його настання за допомогою простих способів, наприклад, правильного харчування. Вчені з Единбурзького університету заявляють, що для збереження молодості та краси необхідно збагачувати раціон важливим мікроелементом — залізом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics