Close button

Ціни на нерухомість у Великобританії досягли рекорду

Ціни на нерухомість у Великобританії досягли рекорду

У квітні середня початкова ціна на нерухомість у Великобританії піднялася до рекордних 327,8 тис. фунтів стерлінгів (близько $451 тис.), свідчать дані порталу нерухомості Rightmove. Приріст за місяць склав 2,1%, повідомляє "Финмаркет".

При цьому підвищення середньої вартості більш ніж на 2% за місяць спостерігалося лише вдруге за останні п'ять років, зазначив аналітик Rightmove Тім Банністер.

"Це великий стрибок, особливо з урахуванням того, що карантинні заходи до сих пір обмежують пересування людей", - сказав він.

Майже чверть об'єктів продавалися менш ніж за тиждень, при цьому швидше за все продавалися великі будинки за межами Лондона.

Як зазначає Bloomberg, ці дані відображають прагнення британців залишати великі міста після трьох загальнонаціональних локдаунов за останній рік. Попиту на нерухомість сприяє низька вартість запозичення, а також підтримка держави у вигляді звільнення від сплати держмита.

Дефіцит пропозиції на ринку нерухомості сприяє зростанню цін.

"На ринку спостерігається максимальний дефіцит щонайменше за останні 20 років", - відзначає агент з нерухомості та директор Cheffins Річард Фрешуотерс.

У Rightmove очікують, що активність на ринку в секторі буде підвищеною до кінця 2021 року, проте може дещо скоротитися в міру зниження держпідтримки жителів і бізнесу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics