Close button

Ескалація російських військ найбільша з 2015 року, – Аваков

Ескалація російських військ найбільша з 2015 року, – Аваков
Фото: МВС України

Концентрація російських військ на кордоні з Україною найбільша з 2015 року. Але армія і сили МВС повністю готові захищати країну.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Департамент комунікації МВС України.

Сьогодні, 19 квітня, Аваков проінспектував підрозділи ООС, які підпорядковуються МВС: нацгвардійців та інших представників підрядних структур.

Також міністр анонсував спільні навчання представників ДСНС і прикордонників в акваторії Азовського моря. Бійці будуть відпрацьовувати розмінування і додаткові операції.

"Основне завдання нашої перевірки - визначити всі необхідні заходи для додаткової оборони. Інспекція проходить по всій лінії фронту - в Донецькій і Луганській області. Ми переживаємо непростий період ескалації. Але ми вже не перший рік перебуваємо під тиском російського скаженого пса, який стоїть біля наших кордонів. Ми будемо готові. Ми на своїй землі, у нас немає іншого вибору, крім як захищатися", - сказав Аваков перед військовими.

Він додав, що розраховує на дипломатичне врегулювання конфлікту, але в разі провокацій Україна буде повністю готова до оборони.

Новини

Популярні теми форуму

analytics