Close button

Україна хоче переглянути суми майбутніх траншів від МВФ

Україна хоче переглянути суми майбутніх траншів від МВФ

Остаточна редакція меморандуму, який узгоджується за підсумками перегляду програми з Міжнародним валютним фондом, ще не готова. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Це залежить від МВФ. За великим рахунком, якихось труднощів, які не давали б нам можливості зараз почати переговори по меморандуму, у нас немає. За великим рахунком, драфт меморандуму можна було б обговорювати вже зараз. Але буде дуже багато нюансів в формулюваннях, в деталях. Буде досить багато попередніх умов через те, що частина структурних маяків перейдуть в попередні умови ", - сказав Марченко.
"Поки (умов - ред.) Немає - але точно можна сказати, що вони будуть в площині антикорупційної реформи", - зазначив міністр.

Також Марченко зазначив, що Україна має намір обговорити з МВФ питання про продовження чинної програми кредитування stand-by.

При цьому він зазначив, що Україна пропонує переглянути суми чергових траншів.

"Якщо ми об'єднуємо умови, які були в меморандумі для декількох траншів, то логічним буде і об'єднання самих траншей. Ми це будемо ставити як один з пріоритетних питань. Просто виникає питання, що ж ми будемо переглядати, якщо левову частину програми ми виконаємо вже зараз ? " - сказав Марченко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics