Close button

ВР планує створити комісію, щоб перевіряти "адекватність" законів

ВР планує створити комісію, щоб перевіряти "адекватність" законів

У Верховній Раді хочуть створити Тимчасову слідчу комісію, яка буде аналізувати законопроєкти на предмет їх актуальності для України через десятки років, повідомляє Обозреватель.

Про це заявив один з ініціаторів ТСК, нардеп-футуролог від "Слуги народу" Олексій Жмеренецький. За його словами, членами ТСК будуть молоді нардепи з різних політичних сил. Ініціативу "слуг" підтримали в "Батьківщині" і "Голосі".

"Є ідея в тому, щоб в Україні почати створення Тимчасової слідчої комісії, точніше відновлення її роботи, яка стане майданчиком для співпраці парламенту з науково-дослідними інститутами, з університетами, можливо з РНБО, щоб аналізувати проєкти законів на предмет їх адекватності тим змінам, які відбудуться через 5-10-15 років", - сказав Жмеренецький.

Предметом роботи ТСК може стати будь-яка стратегія уряду - антикорупційна, екологічна, соціальна. Також ТСК буде давати рекомендації парламенту щодо необхідних неврахованих законопроєктів, які потрібні, щоб Україна «увійшла в конфігурацію майбутнього".

"Сьогодні в світі різні гілки органів влади, уряди і парламенти, створюють підрозділи для роботи з аналізом трендів і викликів майбутнього. Світ швидко змінюється, плюс пандемія актуалізувала необхідність прогнозувати якимось чином зміну певних параметрів існування країни, суспільства і за прогнозами міняти законодавство", - сказав Жмеренецький.

Новини

Популярні теми форуму

analytics