Close button

До України придуть грози: синоптики розповіли, де на них чекати

До України придуть грози: синоптики розповіли, де на них чекати

В Україну повертається дощова погода. Опадів буде багато, а в окремих регіонах експерти віщують квітневі грози. Що стосується температури повітря - буде неспекотно, але катаклізмів не очікується.

У вівторок, 20 квітня, в західних, центральних і північних областях протягом дня буде приблизно +11...+13°C, до +15 на Закарпатті, близько 10-12 вище нуля на Сумщині та Полтавщині. Вночі від 3 до 7 градусів з позначкою "плюс". На півдні країни й у Запорізькій області повітря прогріється до 12-14 за Цельсієм (до 15 на Одещині) у світлий час і 6-10 в темний. У східних регіонах показники термометрів коливатимуться в межах +11...+15 протягом дня і 5-9 вище нуля вночі.

По всій Україні прогнозують дощ: у Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Херсонській областях та в Криму - сильний. На заході незначний, у всіх інших регіонах - середньої інтенсивності. На Вінниччині, Черкащині, Донеччині та Луганщині може бути гроза. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

По всьому Лівобережжю, крім Чернігівської та Сумської областей, а також у Криму (через вітер і сильний дощ) і на Миколаївщині (через сильний дощ) буде оголошений Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки на дорогах. У решті регіонів - "зелений".

На високогір'ях Закарпаття у зв'язку з відлигою оголошується 3-й (значний) рівень небезпеки лавиноутворення. В горах Івано-Франківщини такі ризики оцінюються як помірні, а у Львівській області - як мінімальні.

У Києві вранці та вдень прогнозують дощ. Вдень температура підніметься до +11...+13°C, вночі знизиться до +3...+5. Швидкість вітру - 2-3 м/с.

nAy5pLXfwLV5DA.jpg Карта опадів, очікуваних о 14:00 у вівторок, 20 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics