Close button

Розпочато розслідування за фактом застосування заборонених мін на Донбасі

Розпочато розслідування за фактом застосування заборонених мін на Донбасі

За процесуального керівництва Управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту, Донецької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення окупаційними військами РФ законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України у вівторок, досудове розслідування встановило, що 13 і 19 квітня 2021 року "представники НЗФ РФ за допомогою безпілотного літального апарата скинули заборонені нормами міжнародного гуманітарного права міни ПОМ-2 поблизу КПВВ "Майорське" та на території житлового сектора с. Зайцеве Донецької області".

"Такі дії окупантів є порушенням Протоколу про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших пристроїв з поправками, внесеними 3 травня 1996 року, а також Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол I) від 8 червня 1977 року", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що встановлені окупантами міни військовослужбовці Збройних сил України вчасно виявили й успішно знешкодили.

Новини

Популярні теми форуму

analytics