Close button

СБУ затримала автобуси з проросійськими "тітушками"

СБУ затримала автобуси з проросійськими "тітушками"

В рамках масштабних антитерористичних навчань, які проходять зараз в Харківській області, Служба безпеки України попередила спробу кількох груп "тітушок" (в цілому понад 60 осіб) проникнути на територію регіону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Автобуси з "тітушками" були затримані на під'їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра і Полтави. Усі ці особи є мешканцями інших регіонів України й не мають ніякого відношення до Харківської області", - написав на своїй сторінці начальник пресцентру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією спецслужби, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій в місті, а також провокування суспільного невдоволення і масових протиправних дій під час проведення чергової сесії міськради в середу, 21 квітня.

"Зазначені акції мали на меті дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні й створити вигідну керівництву Росії "картинку" для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України. Правоохоронці Харківської області, використовуючи всі передбачені законом засоби, припиняють можливі протиправні дії. Координаційна група Антитерористичного центру відстежує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування безладів і інших дій антигромадської спрямованості", - зазначив Абдула.

Як повідомлялося, 14 квітня в Харківській області розпочалися масштабні антитерористичні навчання, які проводяться Службою безпеки України із залученням підрозділів Національної поліції, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інших членів Координаційної групи Антитерористичного центру.

Новини

Популярні теми форуму

analytics