Close button

Поліція відпустила "тітушок", затриманих на в'їзді в Харківську область

Поліція відпустила "тітушок", затриманих на в'їзді в Харківську область

Поліція перевірила чоловіків спортивної статури, які в середу вранці прямували в Харківську область з інших областей трьома організованими групами і були зупинені правоохоронцями в ході відпрацювання оперативної інформації про можливий приїзд людей для участі в провокаціях, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У всіх громадян при огляді заборонених до обігу предметів та речей не виявлено. Даних про їхню причетність до злочинної діяльності працівники поліції під час перевірки не встановили. Поліцейські провели з ними профілактичні бесіди про неприпустимість вчинення правопорушень, після чого вони були відпущені", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

У відділі комунікацій уточнили також, що всі ці люди покинули територію Харківської області.

У одного з доставлених в поліцію, 38-річного полтавчанина, під час особистого огляду правоохоронці вилучили предмет, схожий на телескопічну палицю і ніж з написом "Гербер". За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Чоловік зобов'язаний з'являтися до відділу поліції для співпраці зі слідством.

У поліції повідомили, що в одному із зупинених автобусів їхала група чоловіків з м.Дніпро (віком від 21 до 50 років), в іншому - жителі м.Полтава та Полтавської області (віком від 23 до 47 років), у третьому - жителі м.Лисичанськ і м.Сєвєродонецьк Луганської області (віком від 20 до 58 років).

Раніше в середу начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула повідомив, що в рамках масштабних антитерористичних навчань, які проходять зараз в Харківській області, СБУ попередила спробу кількох груп "тітушек" загальною кількістю понад 60 людей проникнути на територію регіону. "Автобуси з "тітушками" були затримані на під'їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра і Полтави. Усі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного стосунку до Харківської області", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією спецслужби, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування суспільного невдоволення і масових протиправних дій під час проведення чергової сесії міськради в середу, 21 квітня. "Зазначені акції мали на меті дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні і створити вигідну керівництву Росії "картинку" для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України", - зазначив Абдула.

Новини

Популярні теми форуму

analytics