Close button

НАБУ оголосило в розшук Ігоря Гладковського

НАБУ оголосило в розшук Ігоря Гладковського

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук Ігоря Гладковського, одного з підозрюваних у справі "Оптимумспецдеталі", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідне рішення постановив детектив НАБУ 21 квітня 2021 року.

"Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого в корупційній схемі завершено, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності", - повідомляє прес-служба НАБУ.

У Бюро нагадали, що в грудні 2020 року підозрюваному відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед передачею обвинувального акта до суду. Рішенням суду він був обмежений в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року.

"Його викликали в САП на 16 квітня і, у зв'язку з неявкою, повторно на 20 і 21 квітня для отримання копії обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування. Проте особа тричі не з'явилося", - відзначають в НАБУ.

За даними слідства, в результаті дій підозрюваного у 2015-2017 роках ТОВ "Оптімумспецдеталь" отримувало преференції під час укладення договорів і розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому".

За це обвинувачений отримував вигоду, яка, за домовленостями, мала становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасниками схеми. Таким чином тільки за одним договором він отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди.

21 грудня 2020 йому було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України. Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого 2019 роки фільм, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син експершого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського (раніше було прізвище Свинарчук), разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми- "прокладки" поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у два-чотири рази цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО України Гладковський, який раніше був бізнес-партнером чинного президента країни Петра Порошенка, екскерівник "Укрспецекпорту" і глава держконцерну "Укроборонпрому" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також йдеться, що угоди організовувалися через три основні фірми- "прокладки", а однією з подібних фірм нібито виступав завод "Кузня на Рибальському", на той момент належав Петру Порошенку.

Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО указом президента 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування інформації проекту Bihus.Info.

Новини

Популярні теми форуму

analytics