Close button

Volvo стане компанією з замкнутим циклом виробництва

Volvo стане компанією з замкнутим циклом виробництва

Volvo з 2025 року стане компанією із замкнутим циклом виробництва, що дозволить щорічно заощаджувати 118 мільйонів доларів США та зменшити викиди вуглецю на 2,5 мільйона тонн, повідомляє Обозреватель.

До 2040 року бренд планує створити замкнені цикли для матеріалів, які виробляють важкі викиди, такі як сталь та алюміній. Деталі почнуть відновлювати, ремонтувати та повторно використовувати.

Вже зараз Volvo переробляє коробки передач та двигуни. У 2020 році було перероблено близько 40 000 деталей, що дозволило зменшити викиди на майже 3000 тонн. До 2025 року компанія прагне подвоїти обсяги переробки.

Щоб забезпечити можливість зберігання цінних матеріалів в обігу, компанія минулого року переробила 95 відсотків відходів виробництва. Це включало 176 000 тонн сталі, та дозволило уникнути утворення майже 640 000 тонн CO2.

Також Volvo хочуть надавати другого життя батареям електромобілів. Використовуючи їх не тільки в автомобілях, вони зможуть отримати нові потоки доходу та заощадити витрати, а також продовжити життєвий цикл акумуляторів. Вже зараз вони співпрацюють з компанією BatteryLoop, яка повторно використовує автомобільні акумулятори.

Новини

Популярні теми форуму

analytics