Close button

Марсохід Perseverance зумів отримати кисень з атмосфери Марса

Марсохід Perseverance зумів отримати кисень з атмосфери Марса

Американський марсохід Perseverance вперше отримав кисень з атмосфери Червоної планети, повідомило NASA, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Новітній шестиколісний робот NASA перетворив частину тонкої, багатою вуглекислим газом атмосфери Червоної планети в кисень", - йдеться в повідомленні.

Це було зроблено за допомогою встановленого на борту марсохода експериментального приладу під назвою MOXIE (Mars Oxygen In-situ Resource Utilization Experiment). Випробування відбулося ще 20 квітня. В американському космічному агентстві відзначили, що "це важливий перший крок у перетворенні вуглекислого газу в кисень на Марсі". Ця технологія дозволить "виділяти і зберігати на Марсі кисень, який буде забезпечувати астронавтів придатним для дихання повітрям".

Крім того, "ракетне паливо залежить від кисню, і майбутні дослідники будуть залежати від виробництва палива на Марсі, щоб здійснити подорож додому", відзначили в NASA. Марсохід Perseverance з вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого. Американська автоматична міжпланетна станція до Марсу була запущена 30 липня минулого року. Perseverance є вже п'ятим американським марсоходом, який NASA відправило для вивчення Червоної планети.

Новини

Популярні теми форуму

analytics