Close button

Єгипет вирішив відродити видобуток золота

Єгипет вирішив відродити видобуток золота

Гірничодобувні компанії, які отримали ділянки в Східній пустелі Єгипту, збираються почати розвідку золота в рамках законодавчої реформи, яка в кінцевому підсумку спрямована на відкриття величезних невикористаних мінеральних ресурсів, пишуть закордонні ЗМІ.

Незважаючи на значні запаси і багату історію видобутку, яка привела до створення вишуканих золотих прикрас фараонів, в Єгипті діє тільки один комерційний золота копальня.

Іноземні інвестиції в нафтогазову галузь зросли, але гірничодобувна промисловість занепала.

Тепер Єгипет робить ставку на високі ціни на золото і вносить поправки до законів про видобуток корисних копалин, що скасовують бюрократизм і правило розподілу прибутку, непопулярні в галузі, для залучення інтересу.

Через рік після запуску першого раунду торгів відповідно до нових правил країна вже уклала п'ять контрактів на геологорозвідку золота в першому раунді торгів і продовжила роботу тендерної системи, намагаючись набрати обертів.

Уряд розраховує залучити 1 мільярд доларів у вигляді щорічних інвестицій в гірничодобувну промисловість, як кажуть джерела в цільової галузі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics