Close button

Пограбували на 25 біткоїн і намагалися вивезти до Туреччини: в Києві поліція врятувала блогера з Ірану

У Києві поліція затримала уродженця Ірану і ще двох громадян цієї країни, які обманним шляхом вивезли з Туреччини до України свою співвітчизницю з дитиною, позбавили їх волі та, погрожуючи зброєю, відібрали 25 біткоїн ($ 1,4 млн) і $ 100 000, повідомляє Ліга.net.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. Організатор злочинної схеми, за даними поліції, - 37-річний уродженець Ірану, його спільники - двоє громадян Ірану, які тривалий час проживають в Україні.

20210430200923-1769.jpeg
Фото: Нацполіція

Правоохоронці розповіли, що жінка жила в Туреччині й була відома як іранський блогер. До неї звернувся лідер злочинного угруповання і повідомив, що найближчим часом місцеві правоохоронці нібито можуть затримати її та екстрадувати в Іран за порушення норм моралі цієї країни. За $ 100 000 він запропонував вивезти її та дитину з Туреччини до України, де оформити їм відповідний міграційний статус, щоб уникнути екстрадиції.

Пограбували на 25 біткоїн і намагалися вивезти до Туреччини: в Києві поліція врятувала блогера з Ірану

Коли жінка з дочкою прибули до України, організатор схеми розмістив їх в орендованій квартирі та спланував розбійний напад на жінку. Для цього він залучив двох громадян Ірану, які довгий час проживають в Україні. За словами потерпілої, вони погрожували зброєю їй і її дитині, змусивши перевести їм 25 біткоїн.

MIPOL_29_04_21_2.jpg
Фото: Нацполіція

У поліції кажуть, щоб приховати злочини, організатор схеми намагався вивезти потерпілу і її дитину до Туреччини. Правоохоронці спланували спецоперацію, в результаті якої затримали трьох фігурантів. По місцях їх проживання проведено обшуки, в ході яких вилучено докази їх протиправної діяльності, повідомили в поліції.

Лідеру угруповання повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі або викраденні людини та розбійному нападі, а його двом спільникам - в скоєнні розбійного нападу. У разі доведення провини їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Новини

Популярні теми форуму

analytics