Close button

Киргизія заявила про пересування військ Таджикистану до кордону

Киргизія заявила про пересування військ Таджикистану до кордону

Прикордонна служба Киргизії заявила, що Таджикистан пересуває військову техніку до кордону. У місцевості Арка Лейлекського району Баткенської області таджицькі військовослужбовці відкрили вогонь по житлових будинках, повідомляє РБК-Украина.

Відзначається, що жителі села раніше були евакуйовані. Прикордонні підрозділи Киргизії зайняли оборонні позиції.

Прикордонники заявляють, що ситуація залишається напруженою.

"У напрямку таджицько-киргизького держкордону на території Таджикистану зафіксовано пересування військової техніки", - сказали в прикордонній службі.

Крім того, сьогодні в Баткені повинні початися переговори членів міжурядової комісії з делімітації та демаркації рубежів. Однак представники Таджикистану на зустріч поки не прибули.

Раніше повідомлялося, що за два дні в результаті конфлікту на кордоні між Киргизією і Такджікістаном загинула 31 людина. Поранення отримали 123 людини.

Конфлікт між Таджикистаном і Киргизією загострився 28 квітня на спірній ділянці кордону. За версіями обох країн, конфлікт стався після того, як Таджикистан встановив на території ділянки "головний вододіл" камери відеоспостереження.

На тлі ескалації прикордонного конфлікту Киргизія і Таджикистан стягнули війська і почали атакувати прикордонні застави один одного.

Новини

Популярні теми форуму

analytics