Close button

Стало відомо, скільки жителів ОРДЛО отримали паспорти РФ

Стало відомо, скільки жителів ОРДЛО отримали паспорти РФ

Близько 527 тисяч людей, що проживають на утримуваних "ДНР" і "ЛНР" територіях Донецької та Луганської областей за два роки отримали громадянство Російської Федерації в спрощеному порядку, повідомляє Телеграф.

Про це інформує МВС Росії у відповідь на запит російського агентства ТАСС в неділю, 2 травня.

"У відомстві зазначили, що за той же період в наданні громадянства відмовили майже двом тисячам осіб", - йдеться в повідомленні.

За даними МВС, причиною 40% відмов стала наявність у людей обмежень на в'їзд до Росії через адміністративного видворення, депортації, реадмісію або через прийнятий в їх відношенні рішення про небажаність перебування в країні.

Близько третини подали заяву не змогли отримати громадянство, оскільки мають не зняту чи не погашену судимість, ще чверть - через виступи за насильницьку зміну основ конституційного ладу РФ і створення загрози безпеці.

Як повідомлялося, 1 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив стурбованість занадто м'яким ставленням союзників України до роздачі Російською Федерацією своїх паспортів жителям окупованих територій Донбасу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics