Close button

Британія запропонувала боротися з російською пропагандою

Британія запропонувала боротися з російською пропагандою

Країни "Великої сімки" (G7) розглянуть пропозицію щодо розробки механізму швидкого реагування на російську пропаганду і дезінформацію, повідомляє Обозреватель.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб, пише Reuters. Він зазначив, що Британія, яка цього року є головою у G7, закликатиме учасників ефективніше боротися з пропагандою, поширюваною з РФ.

"Коли ми будемо бачити, що поширюють брехню, пропаганду або фейковий новини, ми повинні діяти не поодинці, а спільно, щоб дати відсіч і відверто розповісти правду не тільки народу нашої країни, а й людям в Росії, Китаї або в усьому світі" , - підкреслив міністр.

За даними британських, американських і європейських служб безпеки, Росія і Китай намагаються вплинути на Захід, поширюючи дезінформацію під час виборів і брехню про вакцини проти COVID-19. Великобританія визначила РФ як найбільшу загрозу своїй безпеці.

У понеділок, 3 травня, Домінік Рааб зустрінеться з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, що стане початком переговорів, спрямованих на зміцнення ролі G7.

Нагадаємо, G7 - це міжнародний клуб, який об'єднує Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, Францію, Японію і США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics