Close button

Блінкен і Маас не змогли домовитися по "Північному потоку-2"

Блінкен і Маас не змогли домовитися по "Північному потоку-2"

Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Німеччини Хайко Маас в ході саміту G7 в Лондоні обговорили будівництво Північного потоку-2. Як повідомляється, дипломати не змогли виробити спільної позиції по російському газопроводу, повідомляє Кореспондент.

Відзначається, що переговори глав МЗС тривали близько 40 хвилин.

"Ми обговорили і Північний потік-2, ще раз обмінявшись відомими позиціями. Нічого нового", - сказав Маас.

При цьому він зазначив, що вдалося досягти єдності в інших питаннях зовнішньої політики.

Зокрема, сторони виступили за конкретну політику з метою не створювати нові окопи й не викликати новий конфлікт Сходу і Заходу, а озвучувати ясні попередження і послідовно дотримуватися своїх цінностей - але залишатися завжди готовими до переговорів.

У березні Блінкен вже обговорював з Маасом Північний потік-2 і відзначав, що Вашингтон виступає проти його запуску.

Нагадаємо, що з 2021 року діють нові санкції, прийняті Конгресом США проти російського газопроводу. Зокрема, вони передбачають заборону на участь в проєкті компаній, які надають страхові та сертифікаційні послуги.

У Німеччині, в свою чергу, неодноразово негативно оцінювали санкції США. Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає їх "недоречним інструментом зовнішньої політики". Вона також висловлювала надію на те, що зміна адміністрації в США приведе до встановлення більш конструктивних відносин між Вашингтоном і Берліном.

Новини

Популярні теми форуму

analytics